γάμος 2022- τα τολμηρά χρώματα, το design και στυλ του γάμου από τρεις expert wedding planners».

 

Η αγορά του γάμου, ειδικότερα φέτος, διαπιστώνει την άνοδο νέων στυλιστικών trends, από τη χρωματική παλέτα της διακόσμησης μέχρι την ανθοδέσμη της νύφης. Για την bride to be, λοιπόν, που πρόκειται να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, σας παρουσιάζουμε τα δημοφιλέστερα στυλιστικά trends και τις συμβουλές τριών διακεκριμένων wedding planners. Ζητήσαμε να μοιραστούν μαζί μας ό,τι θα σας φανεί απαραίτητο στην οργάνωση του γάμου σας.

Η Γεωργία Χαλιάσου της Marriage in Style, η Σοφία Καττή της GingerLab Events και η Βασιλική Κοντονάτσιου από την VK Εvents & Lifestyle, συζήτησαν μαζί μας, αποκαλύπτοντας μας τις φετινές τάσεις, για τους μελλόνυμφους.

Πριν, βέβαια, μοιραστούμε μαζί σας, όλα αυτά για τα οποία μας μίλησαν, ας σας τις παρουσιάσουμε:

Γεωργία Χαλιάσου: Ιδιοκτήτρια της Marriage In Style. Wedding planner με μια μεγάλη αγάπη για τον ανθοστολισμό. Στην Marriage in Style, το πνεύμα της ομαδικότητας είναι διάχυτο, κι έτσι ο αμοιβαίος σεβασμός εξασφαλίζει το τέλειο αποτέλεσμα.

Βασιλική Κοντονάτσιου: Ιδιοκτήτρια της VK Events& Lifestyle, εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων, που αναλαμβάνει events σε Ελλάδα, Ιταλία αλλά και ανά τον κόσμο. Διαχρονική κομψότητα στο γάμο ή την εκδήλωση σας, για μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Σοφία Καττή: Events Coordinator στη GingerLab Events και ιδρύτρια της. Η δημιουργικότητα και το πάθος της για το σχέδιο και την κομψή αισθητική, αποτέλεσαν τη βάση για να « γεννηθεί» η GingerLab Events.

Τα stylish και τολμηρά χρώματα της φετινής χρονιάς

Ως γνωστόν, κάθε σεζόν διαφοροποιείται από την προηγούμενη της, λόγω των νέων στυλιστικών trends, που κάνουν την εμφάνιση τους. Τι θα δούμε από χρώματα, ανθοστολισμό αλλά και ποιες είναι οι τάσεις που θα επικρατήσουν φέτος; Η Γεωργία Χαλιάσου, κάνει λόγο για συνδυασμό μπλε και μωβ αποχρώσεων και ροπή προς την επιλογή γεωμετρικών σχημάτων, σε ότι αφορά την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τόσο το floral όσο και το κομψό χρυσό, συνεχίζουν να παραμένουν στη μόδα.

Η Σοφία Καττή, επιβεβαιώνει και εκείνη την επιστροφή του χρυσού στις διακοσμητικές τάσεις. Συμπληρώνει επίσης, ότι το χρυσό θα επικρατήσει σε καθίσματα, σερβίτσια και λεπτομέρειες. Το ever chic χρυσό στα wedding trends, αυτής της σεζόν, ανέφερε με τη σειρά της, και η Βασιλική Κοντονάτσιου.

Η Γεωργία, δεν παραλείπει, επίσης, να μας εξηγήσει τι έχει αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Το 2022, τα ζευγάρια θα δείξουν περισσότερη τόλμη «για το κάτι παραπάνω που θα δώσει φως».

Στο πόσο θα φανεί ο αντίκτυπος του COVID 19 στη διακόσμηση, αλλά και γενικότερα στη διοργάνωση των γάμων, η Σοφία και η Βασιλική απάντησαν πως θα είναι αρκετά εμφανής. Με την πανδημία τα τελευταία 2 χρόνια να «βάζει στον πάγο» κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση, πολλά ζευγάρια ανέβαλλαν τους προγραμματισμένους γάμους τους. Με την άρση των πιο αυστηρών μέτρων, γεννιέται λοιπόν κιι η ανάγκη για περισσότερη ενεργητικότητα. Ζωηρά χρώματα φαίνεται ότι παρελαύνουν.

Η Βασιλική Κοντονάτσιου μας παραθέτει όλες τις γεμάτες ζωντάνια αποχρώσεις, οι οποίες θα κάνουν την εμφάνιση τους: « Από τη μια, έχουμε την επιστροφή των τολμηρών χρωμάτων, βαθύ βιολετί, κόκκινο βουργουνδίας, πορτοκαλί ντάλιας, μπλε ορτανσίας, χρυσό ισορροπημένο με το πράσινο της φυλλωσιάς και με τις πιο ουδέτερες αποχρώσεις». Η άλλη ανερχόμενη τάση που συμπεριλαμβάνει η Βασιλική, αφορά τους πιο γήινους τόνους, όμως με ένα “ twist” , όπως υπογράμμισε και η ίδια. Αποχρώσεις μπεζ, nude, ροζέ, κίτρου, συνδυάζονται με πράσινο που θυμίζει τις φυλλωσιές των δέντρων. Κάπως έτσι, δημιουργείται μια αισθητική, που κάλλιστα θα μπορούσε να εμπνεύσει έναν ευχάριστο θεματικό γάμο, με φόντο τον κήπο.

Φυσικά, παρόλες τις αναδυόμενες τάσεις, η κάθε wedding planner, έχει να λάβει υπόψιν της τόσο τα προσωπικά γούστα των μελλόνυμφων, όσο το ενδιαφέρον τους να ακολουθήσουν τις τάσεις που βρίσκονται στη «μόδα». Προτεραιότητα, θα πρέπει να δίνεται, όπως μας ανέφεραν η Γεωργία Χαλιάσου και η Σοφία Καττή, στο ότι όποιο trend και αν ενσωματωθεί, θα πρέπει να συμβαδίζει με τους χαρακτήρες του ζευγαριού και με την αισθητική του. Η Γεωργία θυμίζει: «να μην ξεχνάμε πως το κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό, έχει το χαρακτήρα και την ιστορία του». Υπογραμμίζει, κιόλας τη σημαντικότητα του σεβασμού των επιθυμιών του ζευγαριού, ως προς το σχεδιασμό του γάμου.

Τα αγαπημένα χρώματα των ειδικών

Έπειτα, βέβαια, θελήσαμε να μάθουμε και τα χρώματα που ξεχωρίζουν οι ίδιες, ως επαγγελματίες.

Χλωμό κίτρο, nude, αποχρώσεις ροδοκόκκινου, όπως και οι διάφορες παρεμφερείς αποχρώσεις, χαρακτηρίζουν τη χρωματική παλέτα που έχει κερδίσει τη Βασιλική. Ευέλικτα χρώματα, αφού εναρμονίζονται σχεδόν με όλων των ειδών τα venues. Η κομψότητά τους έχει παραμείνει ανεξίτηλη στο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν μια αριστοκρατική επιλογή. Η Σοφία, δηλώνει ιδιαίτερα γοητευμένη από το λεγόμενο “dramatic romance” που έχει φέρει το 2022 μαζί του.

Τι να προσέξετε

Ο σχεδιασμός ενός γάμου, παρόλα αυτά, δεν απαιτεί μονάχα να γνωρίζεις τις επιθυμίες σου και πως να τις προσαρμόσεις στην προσωπική σου αισθητική. Εξίσου χρήσιμο είναι να ξέρεις και τι πρέπει να αποφύγεις, ώστε να μην επαναλάβεις τα λάθη των άλλων, στην οργάνωση του δικού σου event. Η Γεωργία Χαλιάσου και η Σοφία Καττή, μας εξηγούν πως η προσκόλληση σε ένα συγκεκριμένο event που παρακολούθησε το ζευγάρι, είτε ως καλεσμένοι, είτε εξερευνώντας στο διαδίκτυο, μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια. Αφενός ενδέχεται να χαθεί το προσωπικό στίγμα των μελλόνυμφων, αφετέρου η προσπάθεια να συνδυαστούν πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους στοιχεία, πιθανόν να οδηγήσει σε ένα μη ομοιογενές αποτέλεσμα.

Η Βασιλική Κοντονάτσιου, από την άλλη, έδωσε έμφαση στα πιο πρακτικά λάθη που γίνονται από το ζευγάρι, την περίοδο που σχεδιάζουν το γάμο. Το να αγνοείς τα χρώματα της αίθουσας ή του χώρου που θα φιλοξενήσει τη γαμήλια δεξίωση, όπως και το να στρέφεσαι υπέρ της πολυχρωμίας σε ακραίο βαθμό, βλάπτει την αισθητική του event. Ένα ακόμη σημαντικό λάθος, είναι πως το ζευγάρι αμελεί να επικοινωνήσει σωστά στους αρμόδιους επαγγελματίες, το όραμα που έχει για το γάμο του. Υπάρχει πληθώρα online εργαλείων, όπως το Pinterest, που βοηθά σε αυτές τις περιπτώσεις.

Style & Culture
Αρκετό ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, παρουσιάζει και η διαφορετικότητα των προτιμήσεων ενός ζευγαριού από το εξωτερικό και ενός από την Ελλάδα. Σύμφωνα με τη Σοφία Καττή, ο κλειστός γάμος αποτελεί σπάνιο φαινόμενο για ένα εγχώριο ζευγάρι. Στο εξωτερικό αντιθέτως, ο περιορισμένος αριθμός καλεσμένων είναι κάτι πιο συνηθισμένο.

Μια από τις διαφορές, που παρατηρεί η Βασιλική, είναι η κατανομή του budget. Ορισμένα ελληνικά ζευγάρια, δε θέλουν οι εορτασμοί να κρατήσουν παραπάνω από μια μέρα, σε αντίθεση με το εξωτερικό, όπου έχουμε διήμερα έως και τριήμερα. Σε ότι αφορά το κομμάτι της διασκέδασης, η Γεωργία Χαλιάσου, κάνοντας μια σύνδεση μεταξύ της καταγωγής γαμπρού, νύφης και της αξίας που έχει η κουλτούρα, εξηγεί τις προτιμήσεις ορισμένων ζευγαριών: « για παράδειγμα βλέπουμε πως οι Έλληνες από τις χώρες Αμερική, Καναδά, Αυστραλία έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το παραδοσιακό κομμάτι της Ελλάδας, ενώ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ακολουθούν τις ευρωπαϊκές ή αμερικάνικες τάσεις».

Η νυφική ανθοδέσμη & art de la table
΄
Εννοείται, όμως, πως υπάρχουν και οι τάσεις, που χαίρουν άκρας δημοτικότητας, αφού είναι αγαπημένες πολλών μελλόνυμφων εκεί έξω. Από το art de la table έως το μπουκέτο της νύφης, σας παρουσιάζουμε τα προσφιλέστερα στυλ: ρομαντική ατμόσφαιρα, γήινα χρώματα με φόντο φυσικά τοπία, όπως ένα οινοποιείο, μια παραλία ή ακόμη ένας χώρος ιστορικού χαρακτήρα. Η Σοφία Καττή μας μιλά για την τάση που έχει αρχίσει να αποκτά τεράστια απήχηση. Για τις ανθοδέσμες, εξηγεί, πως οι παιώνιες αποτελούν ακόμη το «all time classic» μπουκέτο, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει την ισχυρή παρουσία του ευκαλύπτου, του pampas grass και των παχύφυτων.

Η Βασιλική, ανά τα χρόνια, διαπιστώνει πως ορισμένα trends επιλέγονται κατ’ εξακολούθηση από τους πελάτες της. Σε ότι αφορά το φάσμα του art de table, αφιερώνεται ιδιαίτερη προσοχή στις πετσέτες. Λινό ύφασμα, με δαχτυλίδια που το τυλίγουν, δίνουν μια νότα κομψότητας στο τραπέζι. Για τη διακόσμηση, το κρυστάλλινο είναι ένα ακόμη στοιχείο, στο οποίο επενδύουν τα ζευγάρια.

Εκκλησία ή Παρεκκλήσι;

Επίσης, μας πληροφορεί πως πολλά ζευγάρια προτιμούν να παντρευτούν, σε παρεκκλήσια, μικρά και παραδοσιακά. “Παραμυθένια ομορφιά και ένα αίσθημα οικειότητας” , μας περιγράφει. Συμπληρώνει, κιόλας, για τις υπαίθριες ή γενικά τις εξωτερικές γαμήλιες τελετές, πως μια ανθοστολισμένη αψίδα ή ένας θόλος, αποτελούν το τέλειο background για φωτογραφίες.

O χώρος της δεξίωσης
Για το σχεδιασμό του γάμου σας, κλειδί είναι να γνωρίζετε τα σημεία που θα εντυπωσιάσουν περισσότερο, για να κατανείμεται αναλόγως το budget. Ποια είναι ακριβώς η εντύπωση που επιθυμείτε να αφήσετε στους προσκεκλημένους σας; Η Γεωργία Χαλιάσου και η Σοφία Καττή, υποδεικνύουν το χώρο της δεξίωσης ως ένα από τα πιο καθοριστικά σημεία στην έκβαση ενός γάμου. Ένας ξεχωριστός χώρος, με τον κατάλληλο στολισμό θα αναδείξει την επιλογή σας, το δίχως άλλο. Η Βασιλική, αναφέρει επίσης τη σημαντικότητα του ιδανικού φωτισμού αλλά και της διακόσμησης που θα επιλεγεί.
Bonus tip: Αφήστε στους καλεσμένους σας ένα μικρό ενθύμιο από τη βραδιά σας. Μια περιποιημένη μπομπονιέρα ή ένα μικρό δωράκι, είναι ένας ωραίος τρόπος να δείξετε έμπρακτα στον καθένα, την ευγνωμοσύνη σας για την παρουσία τους, στην πιο ευτυχισμένη σας μέρα.

Τα don’ts του στολισμού
Ποια είναι τα είδη του στολισμού που πρέπει να αποφεύγονται; Παρότι το γούστο είναι κάτι που παραμένει υποκειμενική υπόθεση, οι τρεις planners, υπογραμμίζουν τα dont’s στον στολισμό. Η Βασιλική Κοντονάτσιου και η Γεωργία Χαλιάσου, ομόφωνα, εκφράζουν τη διαφωνία τους με το να υπάρχει το τούλι ως διακοσμητικό στοιχείο:
« Θυμίζει παλιές κλασικές εποχές. Όχι κακόγουστες, αλλά παλιές». Η Βασιλική επίσης υπογραμίζει πως πρέπει να αποφεύγονται τα μπαλόνια, τα ψεύτικα λουλούδια και τα γυάλινα βαζάκια.

Τελευταία λέξη

Για το τέλος, σας φυλάξαμε το καλύτερο. Οι weddings planners, δίνουν η κάθε μια από μερικές αρκετά χρήσιμες συμβουλές, που καλό θα είναι να λάβετε υπόψιν σας όταν θα ασχολείστε με το σχεδιασμό της πιο ξεχωριστή σας μέρας, με το σύντροφο σας.

Γεωργία Χαλιάσου, Marriage in Style:

«Αυτό που θα συμβούλευα τα ζευγάρια είναι να βρούνε το σωστό επαγγελματία που θα τους εμπνεύσει, ώστε να αισθανθούν εμπιστοσύνη και χημεία στην επικοινωνία τους, πολύ βασικό στο μακρύ το ταξίδι της κοινής πορείας τους».

«Θα πρέπει ο γάμος τους να έχει από την αρχή ως το τέλος κοινό στυλ ξεκινώντας από τις προσκλήσεις και φτάνοντας στη μπομπονιέρα που θα πάρουν μαζί τους.»

«Τέλος, σαν συμβουλή θα έδινα να μην καταφύγουν σε extreme λύσεις για να μπορεί η εικόνα του γάμου τους να είναι διαχρονική και να τη χαίρονται σε βάθος χρόνου, μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο».

Σοφία Καττή, GingerLab Events:

« Εμπιστευτείτε το σωστό άνθρωπο για να επιμεληθεί το design εκείνη την ημέρα. Είναι σημαντικό να έχετε χημεία και κοινή αισθητική, για να καταλάβει τι έχετε στο μυαλό σας και να σας κάνει τις κατάλληλες προτάσεις».

« Αποφύγετε περιττές υπερβολές που μπορεί να κουράσουν στο μάτι ή ακόμα και να κάνουν το αποτέλεσμα να φανεί κακόγουστο».

« Φροντίστε η διακόσμηση και η γενική αίσθηση που αφήνουν όλες σας επιλογές (προσκλητήρια, μπομπονιέρες, λουλούδια κ.λ.π.) να έχουν όλα μεταξύ τους μια συνάφεια, να πατάνε πάνω σε μια κεντρική ιδέα και μια κοινή χρωματική παλέτα».

«Μην παρασύρεστε από τις τάσεις ή άλλα events που έχετε παρευρεθεί και μπείτε στη διαδικασία της αντιγραφής. Το κάθε event είναι ξεχωριστό και πρέπει να αποπνέει την αισθητική και το χαρακτήρα του κάθε ζευγαριού. Δώστε την προσωπική σας πινελιά και θα έχετε σίγουρα ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».

Βασιλική Κοντονάτσιου, VK Events & Lifestyle:

« Διαλέξτε μια χρωματική παλέτα που θα αναδείξει το χώρο της δεξίωσης, δημιουργήστε ένα mood board».

« Μην τα κάνετε όλα περίπλοκα. Από το να έχετε ένα φορτωμένο τραπέζι, προτιμήστε καλύτερα να επενδύσετε σε μερικά statement κομμάτια. Χρυσά μαχαιροπίρουνα, κρυστάλλινα ποτήρια και λινές πετσέτες, με χρώμα».

« Σκεφτείτε πιο πρακτικά. Οι όμορφες λεπτομέρειες στη διακόσμηση σίγουρα μετράνε, αλλά μη ξεχνάτε και την άνεση των καλεσμένων σας. Σίγουρα θέλετε τα τραπέζια να δείχνουν άψογα, αλλά πρέπει να είναι και λειτουργικά για τους καλεσμένους».

Pin It






* required
/ /
 






* required
/ /